Foto:

VAN ASIELZOEKER TOT STAGIAIR BIJ REAL MADRID

Sam van Raalte13 July 2016

Ondernemingsjurist Khais Rahmanie (1990) was afgelopen maanden een collega van Zinedine Zidane. Hij studeert na zijn afgeronde VU-studie aan La Escuela Universitaria Real Madrid en liep stage bij de voetbalclub die trainer Zidane afgelopen seizoen naar de winst van de Champions League leidde. Rahmanie werd geboren in Kabul en bracht het grootste deel van zijn jeugd door in asielzoekerscentra.

Na een turbulente jeugd zonder basisscholing begon Rahmanie in Nederland aan een indrukwekkende academische carrière. Tegen het advies van al zijn docenten in, ging hij na zijn propedeuse HBO rechten direct door naar de Vrije Universiteit. Na de bachelor koos hij voor de master Ondernemingsrecht, die wordt aangeboden door de VU en de veertien grootste kantoren van Nederland.

Extreme ambitie

Rahmanie wilde studeren bij de succesvolste voetbalclub ter wereld. Om zijn extreme ambities na te jagen, verhuisde hij anderhalf jaar geleden op de bonnefooi van Amsterdam naar Madrid. Daar timmert de voormalig asielzoeker nu hard aan de weg.
Sinds juli loopt hij stage bij Sportia Law Madrid en vanaf oktober gaat hij stage lopen bij het belangrijkste sportrecht advocatenkantoor van de wereld genaamd Ruiz-Huerta & Crespo Abogados.

Rahmanie heeft keihard geknokt voor wat hij nu bereikt heeft. Lees zijn openhartige verhaal, onderdeel van de serie ‘VICE Sports’