Foto: Eigen beeld

Richard en Nori: een geslaagd ‘VU-setje’

Redactie VU Magazine8 February 2023

In het najaar van 2007 volgde Nori, die bestuurs -en organisatiewetenschap studeerde, het keuzevak Knowledge Management bij de studie bedrijfskunde. Richard was een van de bedrijfskundestudenten die ze daar trof. Toen er groepjes moesten worden gevormd voor een opdracht sloot Nori zich aan bij Richard en zijn vrienden. Terwijl de andere twee studenten hun bedenkingen hadden – Nori was tenslotte een ‘outsider’- was Richard wel blij dat hij met deze vrolijke meid kon gaan samenwerken. 

Nadat het vak, na een prettige samenwerking, was afgerond, werden ze vrienden op Hyves. Maar verder dan die online connectie ging het niet: hun wegen scheidden zich weer. Richard studeerde onder andere een tijdje in Italië en Nori startte met haar master.

RN


Anderhalf jaar later, in mei 2009, ontving Nori via Hyves ineens een berichtje van Richard: hoe het met haar ging? Ze moest even nadenken wie deze leuke jongen ook alweer was. Na wat contact over en weer planden ze een afspraak en die mondde al snel uit in een liefdesavontuur. Hierbij werd in het begin heel wat werd afgereisd, naar onder andere Amerika, Canada en Curaçao. 

In 2010 gingen ze samenwonen, in 2014 kochten ze hun eerste huis en inmiddels vormen ze samen met hun vierjarige zoon en tweejarige dochter een gelukkig gezin. Richard werkt als registeraccount bij BDO en Nori is, na eerdere banen te hebben gehad in het hoger onderwijs, vijf jaar geleden haar eigen bijlesbedrijf begonnen. Met een heel goed gevoel kijken ze terug op hun studies en hun ontluikende liefde aan de VU. Een geslaagd ‘VU-setje’ dus!