Foto: Eigen beeld

Drie vriendinnen: Daniëlle, Eline & Anne

Eigen beeld8 February 2023

Als mentorzusjes beleefden Daniëlle en Anne samen de hele introductieweek van Bewegingswetenschappen in 2009. Eline verzamelde samenvattingen - veelal geschreven door Anne - waar menig student gebruik van zou maken.

Tijdens een borreltocht ontmoetten Eline en Daniëlle elkaar voor het eerst. Dat ook Daniëlle gelijk haar glas liet staan toen Elines grootvader die avond overleed, tekende de onvoorwaardelijke vriendschap die zou volgen. 

Daniëlle was organisator van een grote groep meiden waarmee we het eerste studiejaar de vele feestjes en borrels van de studievereniging afliepen. Heerlijk proeven van het Amsterdamse studentenleven.. In het tweede jaar proefden we lekker door en gingen we samen op wintersportvakantie. Zo werd de vriendschap sterker, met ook letterlijk vallen en opstaan. 

D


Eline & Anne woonden - samen met een gezellige muizenfamilie - twee jaar lang in hun paleisje in de Kolenkitbuurt in Amsterdam. Dit paleisje werd helaas afgebroken, ook qua studie gingen we steeds meer ons eigen pad volgen. Danielle studeerde in Engeland, Eline deed onderzoek in Rome, en Anne ging alvast aan het werk.

Uiteindelijk organiseerden we een kleine reünie met meerdere meiden. Daaruit volgde een borrel. En een etentje. En nog een borrel. Het lot wilde dat wij drieën altijd van de partij waren en zo langzamerhand een trio vormden. 

Veertien jaar later is veel veranderd! We zijn allemaal getrouwd en hebben elkaar bij deze bruiloften speciale plekjes gegeven – in de rol van getuige en ceremoniemeester. Eline is inmiddels trotse moeder van twee kinderen en bijna gepromoveerd aan de VU. Daniëlle heeft ook een zoontje en werkt bij de opleiding Verpleegkunde. Anne is getrouwd met een Canadees en hoopt volgend jaar haar promotie-onderzoek af te ronden.

Al zien we elkaar nu niet zo heel vaak, de vriendschap is sterker dan ooit. Elke keer als we weer afspreken, voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Bijkletsen doen we vooral door regelmatig te videobellen. Deze kerst hebben we samen drie dagen in Valkenburg doorgebracht, in gezelschap van mannen en kinderen. En afgelopen zomer zijn Danielle en Eline zelfs naar Canada gevlogen om daar de bruiloft van Anne te vieren. Zo weten we, dit is een vriendschap die blijft.