Foto: Eigen beeld

De vriendschapsfusie tussen bio en geo

Redactie VU Magazine8 February 2023

In 1998 beginnen twee vriendinnen van de middelbare school een studie aan aan de VU. De één aardwetenschappen, de ander medische biologie. Al meteen vanaf de introductieweek maken ze nieuwe vrienden in beide studierichtingen. 

Ze gaan naar elkaars borrels, C2- feesten, gala’s en op skireis. Er wordt gezamenlijk gebowld door de mannen, en gesquasht door de vrouwen. Ondanks de concurrerende studies mengt de vriendengroep zich en breidt zich verder uit. Er ontstaan (en sneuvelen) relaties. Niet alleen bio-bio of geo-geo, maar zelfs geo-bio.

Oud en nieuw


Na het afstuderen blijven sommigen aan de VU voor hun promotie, anderen vinden elders een baan. Er volgen bruiloften (en een scheiding) en er worden kinderen geboren (en één begraven). Vanuit Amsterdam waaiert iedereen uit over de rest van het land en de wereld. De gezamenlijke ski-trip, die blijft.

Sanne: „Het is 2023, ons 25-jarig jubileum. Er wordt nog steeds gesquasht. We huren dit jaar een huis in de Ardennen om met z’n allen oud en nieuw te vieren: de vrienden van toen, hun partners en gezinnen. 60 man in totaal. Nog altijd een gezellige chaos. Dankzij de VU."